Monday, May 24, 2010

kenape erk??

assalamualaikum..

                   hmmm..kenape erk??kenape??kenape kau nih??kenape ko nih perasan lebih??

hmmm..mungkin tuh hak kau untuk menulis ape yg terlintas di hati kau..

tulis la ape pon..aku x kisah..tp bile cerite kau boleh menimbulkan kemarahan orang lain

boleh menyebabkan orang lain yg membacanye nak muntah..

ape tuh??

kenape erk??

ko sedar tak ape yg kau da buat sebenarnye??

mungkin cerite yg kau tulis tuh tak der kaitan dgn aku..

yeepp..mmg tak ade kaitan ngn aku..

aku rase kalo kau nk tulis ape yg kau rase, sampaikan ko rase kau tuh cantik, hot sgt..

tak payah nk tonjolkan sangat..

tak payah nak memalukan orang tuh..

kelakar la kau nih..ahahaha..biase la..budak baru nak matang..

tak pernah fikir ker ape perasaan dea??

haish..pelik la kamu nih..

sangat tak matang

p/s : sile berfikir dulu sebelum menulis..bukan semua cerite kite boleh cerite untuk bacaan umum..sile sedar yer..



Monday, May 17, 2010

terime kasih abah dan mak!

assalamualaikum..

hari ni aku rasakan aku nak menulis entry nih khas untuk emak dan abah..

aku ni bukannye manusia atau pon seorang insan yg mudah meluahkan apa yg aku rasa secara terang terangan..aku sejenis manusia yg tak kan meluahkan perasaan secare bersemuke dengan seseorang..aku suke menggunakan pendekatan lain yg orng tersebut tak kan mengetahui apa yang aku rasa..kalau la orng tuh tau ape yg aku rase, mgkn aku akn malu sendiri kot?!

2 hari lps, abah dan mak baru pulang dr umah sepupu kat pandan jaya..dan abah telah membelikan aku 'sesuatu' yg berharge hingge aku sndri rase nk menangis terhadap pengorbanan yg mak dan abah buat..

yer..mmg sblm nih aku ade mengadu kat mak yg barang tuh da rosak..aku ade dgr yg mak aku nak belikan barang yg baru..

tp, sblm tuh, aku dah ckp kat mak yg aku x perlukan 'barang' tuh lg..selagi aku berade di rumah, aku boleh menggunakan sgle kemudahan yg ade kat umah nih..

yer..mlm tuh abah dah bg aku sesuatu..yer..sgt berharge bg aku..dgn keadaan kami yg agak sederhana, abah tlh mencari jln utk belikan brng tuh tuk aku..

abah panggil name aku menyuruh aku mengadapnye..tp aku buat x tau jer..aku leka mengadap laptop..skli lg abah panggil..abah kuarkan kotak..aku terus grab kotak tuh tanpe ckp pa per pon..aku nk senyum pon, aku tahan gak..tahan2..jgn senyum dpn abah..

mak suruh aku ckp terime kasih dpn abah..tp aku x mau ckp..'maaf mak..akak x boleh ckp dpn abah' aku ckp dlm ati..

dan mlm nih, aku nak luahkan segalenye..biarlah abah dan mak x tau pon..

"mak dan abah..terime kasih byk2 kerane sanggp berkorban dan memenuhi sgle keperluan anak perempuan tunggalmu ini..akak minx maaf sbb akk x mampu nk luahkan rase terime kasih dkt mak dan abah..akk x reti nak luahkan ape yg akk rase secare face to face dpn mak dan abah..akk rase, bnde tuh x diperlukan lagi buat mase terdekat nih..tp, abah dan mak snggup carik dan belikan brng tuh..akk rase, sgle ape yg abah dan mak da buat utk akk, akk mmg x mmpu nk membalasnye..yer..byk sgt yg mak dan abah dah korbankan utk akk..duit, tenaga dan byk lagi..yg penting, akk nk abah dan mak tau yg akk syg sgt2 kat mak dan abah..syg sgt2..akk minx maaf kalo selame nih akk byk buat slh silap kat mak dan abah..terime kasih byk2 mak dan abah.."

p/s : yer..mlm nih gaye penulisan aku sgt formal yer..hmmm

Thursday, May 13, 2010

~takoyaki~



makanan lagi..yer..memang aku akan bercerita pasal makanan malam nih..sebeb aku x kan dapat makan makanan nie lagi kalo aku da berade di rumah..susah untuk dapatkannya kalo berade di tempat lain selain johor bahru..

takoyaki..sejenis makanan yang berasal dari jepun..aku pon da x berapa ingat siapa yg memperkenalkan makanan nie kat aku..yer..memang takoyai ni memang sedap..sangat sedap..ade sos mayonis yg cair, di tambah dengan sos itam (aku x tau ape name sos tu) dan di limpahi dengan sotong kering..perrgghh..sedap giler..

ade 3 jenis takoyaki yg femes..octopus, ham dan udang..tp aku paling suke ayam sebab x boleh makan seafood kan?kene la makan ayam jer..makanan aku skng nie mesti la berasaskan ayam mau pon ikan sahaja..aku da x boleh sentuh seafood lagi :(
pedulikan semua itu..

aku pernah jumpe takoyaki kat JAYA JUSCO WANGSA MAJU..tp x sedap!!acik tuh pakai mayonis sushi dan rasenye sgt berlainan dr takoyaki JB..setiap kali dtg ke kedai tu, aku akan teruje tgk pekerje membuat takoyaki..sgt pantas dan best jerk tgk dorng buat takoyaki..satu jer sebab yang aku x suke bungkus takoyaki ni sebab mayonis nye akan tumpah dan aku akan dapat menikmati mayonis yg siket jerk..x puas..aku suke banjir2!!!

hmmm..bile la lagi aku akan dapat makan takoyaki JB nih?bile?waaaa...aku nak makan takoyaki..sedapnye..

~cool blog~



yeah..cool blog pule..kalo pegi CS, mesti x kan terlepas beli cool blog..

" kak, blended coklat x nak pearl yer.."

itu la yg selalu aku order..sedap..harge RM2.50..kalo letak pearl
rm3.10..aku x suke letak pearl sebab nnt akan mengurangkan kuantiti ais dlm cawan aku tuh..

sebelum balik KL ari tuh, baru la aku dapat tau ade perise yg lagi sedap..ice blended coklat oreo..perrrggghh..sedap giler!!!harge RM3.50..hari tuh, aku tgk cara pembuatannya, orang tuh akan letak 3 ketul biskut oreo dan di blender bersame-same perise coklat ngn ais..sedapnye!!

perhatian!!jgn beli cool blog kat angsana!!cool blog kat sane x sedap!!da la pembuatnye main2!!pas tuh rase teh tarik jer lebih!cair pulak tuh!!x sedap plak tuh..boleh tgh buat keje, bercakap-cakap pulak dea dan buat orang menunggu lama..aku ingat lagi mase first time aku nak beli cool blog kat angsana, orang buat cool blo tuh ckp kat sorang customer nih..

" awak boleh tunggu lame kan?" sambil tuh dea meneruskan perbualan dgn kawan2 dea..aku yang ade kat situ menyirap jer dan rase mcm nak sound jer minah tuh..huh!!malas nak carik pasal..sejak hari tuh, aku x kan beli cool blog kat angsana!

~portuguese egg tart~


hmmm..nth kenape entry kali ni aku nak cerite pasal makanan..bile aku da tinggalkan jb, tibe2 aku teringat makanan yg sedap2 kat jb tuh..entahla..bg aku setakat nih aku x jumpa lagi makanan yg dapat puaskan tekak aku nih..kawan2 aku ckp banyak jer makanan yg sedap2 kat jb tuh, tp aku x jumpa lagi..

haaahh..kali ni..aku da gile Portuguese egg tart plak!!perghh!!sedap giler!!!creamy n crunchy!!waaarrgghh!!meleleh air liur nih..terime kasih kepada aini kerane memperkenalkan tart nih..tart ni berbeza dgn tart yg len..selame nih aku mmg x pernah nak minat egg tart..tp portuguese egg tart nih telah berjaya mencurik hati ku..sedapnye..makanan ini jugak la merupakan makanan terakhir yang aku makan kat jb nih..kat kL mane nak carik??kat KL ade ker kedai season??hmmm..mesti aku akan merindui mu~

Wednesday, May 12, 2010

~BONAMANA~

yeay!!finally!!super junior dah kaluarkan new single!!!wow!!best nye!!

BONAMANA..aku pon tak siasat lagi apekah simboliknye title single nih..tp aku suke mv dorng!!wow!!!best2!!kedengaran kat telinge nih muzik lagu nih mcm ade campuran Ring Ding Dong (shinee) + sorry sorry siket..tp bg aku ok jerk...huhuhu..da minat kan?!lagu x sedap pon jadi sedap jugak..

dorng jugak da makin berani menayangkan tubuh badan dorng yg sasa yang menjadikan E.L.F (ever lasting friends = super junior fan club) menjadi giler dan sasau..kali ni mereka muncul dengan 10 orang member sahaja :(

kangin : tgh ready nk masuk army bln october ni (mungkin la)

hankyung : masalah kontrak ngn SM ENTERTAINMENT

kibum : berlakon..

leeteuk, heechul, yesung, shindong, sungmin, eunhyuk, donghae <3 <3, siwon, ryeowook, kyuhyun fighting!!!!4jib album daebak!!we love you!!



video

Tuesday, May 11, 2010

11052010


assalamualaikum..

da lame x tulis entry kat blog nih..

alhamdulillah..akhirnya pada 09052010 aku telah berjaya menamatkan pelajaran di peringkat diploma..sblm habes exam tadi, perasaan berdebar-debar, sedih, gembira dan takut bercampur baur untuk menunggu saat tangan aku nih menulis ayat-ayat terakhir di atas paper..

dan akhirnya, tepat pukul 5.05 petang, kami pelajar part 6 diploma in business studies and diploma in banking telah berjaya menamatkan pengajian di UITM KAMPUS BANDARAYA JOHOR BAHRU..alhamdulillah..

kami semua berase gembira sampaikan pn.suri, en. kamal dan lecturer2 yg lain meraikan kegembiraan bersama kami semua..pn.suri siap bwk 2 bijik kek (1 bijik utk part 6, 1 lg utk birthday affan)..terime kasih pn suri!!!saat tu jugak air mate x dapat nak dibendung lg..aku memang cuba untuk menahan..tp x boleh..agak terkilan madam thahira x der dlm dewan slps ktrng abes paper..

aku sempat jugak minx maaf kat semua lecturer yg ade time tuh (en. kamal, pn suri, miss fazlin, miss zafirah) agak sedih bile bermaaf-maafan dan berpelukan bersama lecturer..pastuh, berpelukan ngn member2 yg terpakse balik pd hari yg sama jugak..maksudnya, itulah hari terakhir dpt jumpe ngn orng2 yg balik lps paper tuh..

ya Allah..bagi lah aku kekuatan untuk menempuh hari-hari yang mendatang..sesungguhNya aku sangat bersedih hingga ke hari ini..merekalah rakan-rakan yang paling baik dan tak mungkin aku akan dapat melupakan mereka..Engkau bagilah mereka kejayaan di dunia dan di akhirat..

p/s terime kasih diucapkan kepada rakan part 6 batch 2007/2010..korng la yg telah menceriakan kehidupan kite di uitm kampus bandaraya johor bahru..aku x kan lupekan korng buat selame-lamenye..insyaAllah..terime kasih kerana mencipta suatu kenangan terindah dan kenangan yg paling manis dan juge kenangan yg mungkin aku x kan dpt lupekan..jage diri korng elok2..aku doakan kejayaan korng semua..kpd rakan2 kelas JBD6B1..korng la classmate yg terbaik dan paling sporting sekali..aku x kan dpt lupekan gelagat korng sumer dlm kelas..kiter bergelak ketawe, mengusik sesame sndri, buat assignment sesame..aku mmg suke ngn kelas kite sekarang - UNITE!!nape baru sem akhir kite baru nak unite?kenape x dr dulu lagi kan?!aku akan merindui suasane dlm DK, dlm kls.dan segale xtvt yg kite lakukan bersame-same..LOVE U GUYS!!!

kepada roommate B103..bilik yg paling best kat siswi..huhuhuhu..eima, atim, ummi, fatin, ummi, aini, nani, hawa n shakira..korng la mmber yg paling baik, sporting, bijak dan mcm2 lg la..aku akan merindui suare korng menyanyi, korng 'berlakon', menjadi 'MC', deejay radio, kite berkongsi cerite same2, berkongsi susah dan senang..kalo ade event. kite akan unite dan buat keje ngn bersunggu-sungguh,,igt x satu bilik berlakon dlm kelas CCT??suasane kat terminal larkin tuh??ahahaha..lakonan tuh mmg kelakar..kalo ade pa per pertandingan, bilik kite msti akan menang kan?!seronok tol!!paling best bile kite dpt byk sgt hamper apollo..smpi x mmpu nk mkn..bilik kite nih hebat sgt kan?!kepada sha. eima dan fatin..teruskan perjuangan korng..jgn cpt give up..teruskan keharmonian bilik kite..syg korng semua!!!



sepi.sekuntum.mawar

berulang kali ku mencuba

memujuk hati

lupakan semua

kenangan..


namun mimpi bertemu lagi

di saat engkau

tiada di sisi..


ku berpegang pada janji

tercipta antara kita dulu

hilangmu tiada berganti

biarlah..begini..


ku berlayar di lautan

tidak bertepian

sesekali disedarkan

ombak yang mendatang

aku seperti hilang

punca arah dan..tujuan


aku puisikan namamu

bersama rindu

di dalam sendu..